De leukste TSO van Amsterdam
De lunchpauze op de Theo Thijssenschool duurt 45 minuten en bijna alle leerlingen van de blijven dan op school. De kinderen eten hun zelf meegebrachte lunch (brood, fruit en water) in hun eigen klaslokaal onder leiding van een overblijfkracht. ( geen snoep en koek) Daarna kunnen de leerlingen onder toezicht van overblijfmedewerkers op diverse plaatsen in de school (bso/tso-lokalen, binnenblijfklassen of gymzaal) en buiten op het schoolplein spelen.
In onze klas blijft eigenlijk iedereen over tussen de middag, want het is veel leuker dan naar huis gaan. Als we ons brood ophebben, mag je kiezen of je binnen of buiten gaat spelen. Mijn favorieten zijn Just Dance in het theater, kussentjes maken en tafelvoetbal of air hockey doen met mijn vrienden.
Mees
groep 5AWat vinden de kinderen er zelf van?
In het voorjaar van 2022 vroegen we al onze leerlingen in de groepen 3-8 hoe ze de overblijf op hun school waarderen. Veruit de meeste kinderen vinden de overblijf leuk of zelfs heel leuk, met name in de groepen 5-8.
Een klein deel van de jongste kinderen vindt overblijven ‘vervelend’ en voelt zich dan niet prettig. In deze groepen 3-4 geeft een derde van de kinderen aan dat ze soms gepest worden; ook zegt een klein deel dat ze zelf wel eens pesten. Pesten en gepest worden komt volgens de leerlingen bijna niet voor in de groepen 5-8.
Over de begeleiding van de overblijf door beroepskrachten en vrijwilligers zijn vooral de jongere kinderen enthousiast. De kinderen in de groepen 7 en 8 groeien een beetje uit lunchen onder toezicht: een kwart zegt de begeleiding niet leuk of zelfs vervelend te vinden.
Naar aanleiding van het onderzoek gaan we meer buitenspeelgoed aanschaffen. Ook herintroduceren we het uitdelen van gesneden groente/fruit; dat kon een tijd niet vanwege corona. Over andere suggesties, zoals een lasergame-hal en het bouwen van een glijbaan vanaf het dak – liefst eindigend in een zwembad – denken we nog even na.
Bekijk hier de resultaten van de enquête: Uitkomsten TSO-onderzoek.
Inschrijven en kosten
Er is voor de overblijf geen wachtlijst, er is altijd plek. De kosten zijn € 351,00 per jaar (tarief 2022/2023) voor vier dagen per week opvang. U kunt kiezen dit bedrag in een keer te betalen, of in drie termijnen. Als uw kind één dag per week overblijft kost dat € 87,75 per jaar. Mocht u een andere betalingsregeling willen treffen, dan kunt u contact opnemen met de TSO-coördinatoren.
U kunt uw kind aanmelden voor tussenschoolse opvang via een inschrijfformulier. Dit is te krijgen op school of bij de TSO-coördinatoren. Lever het ingevulde en ondertekende formulier in bij de leerkracht van uw kind.
Organisatie
De dagelijkse gang van zaken wordt gecoördineerd door Kim de Vries en Caro Groenewoud. Zij werven en begeleiden de overblijfkrachten, stellen de roosters op, doen de inkopen en organiseren activiteiten. Kim de Vries coördineert de TSO op de Anjeliersstraat en Caro Groenewoud op de Westerstraat.
Mochten er vragen, gebeurtenissen of opmerkingen zijn die de TSO aangaan wordt het zeer op prijs gesteld als u hierover contact opneemt met ons: Kim de Vries is te bereiken op nummer 06-14780014 of TSOAnjeliersstraat@ttsa.nl en Caro Groenewoud op nummer 06-23240734 of TSOWesterstraat@ttsa.nl