Naschoolse Activiteiten
 
Movendi
Movendi heeft naschoolse dans- en sportlessen voor kinderen in gymzalen van scholen en Het Marnixbad: breakdance streetdance, ballet, theaterdance, circus, tennis, aikido en zaalvoetbal. Kinderen van alle scholen kunnen op elke lokatie meedoen. Nadere informatie en het actuele rooster vindt u op www.movendi.nl
Sciandri
SCIANDRI sportmanagement organiseert onder andere het sportbuurtwerk programma. Dat houdt in dat we voor verschillende doelgroepen het hele jaar door sportactiviteiten organiseren. Een mooi voorbeeld daarvan is Club SCIANDRI (onderbouw) en de Sportbuurtclub (bovenbouw) op de Theo Thijssenschool. Deze naschoolse activiteiten verzorgen we elke maandag waarbij de kinderen op een leuke en speelse manier met diverse sporten en spelletjes in aanraking komen. Denk daarbij aan voetbal, hockey, tennis, badminton enzovoorts. Meer info vindt u op de website, www.sciandri.com.
IJsterk: Ontdek je talent!
Stichting IJsterk Scholen en Educatie organiseert in samenwerking met de scholen, stadsdeel Centrum en andere organisaties een mooi naschools activiteiten programma. Omdat wij het belangrijk vinden dat alle kinderen mee kunnen doen worden de activiteiten dicht bij school (soms op school) aangeboden en zijn de kosten inkomensafhankelijk.
Voor de Theo Thijssenschool is er een aanbod gezamenlijk met de Burghtschool en Montessorischool de Eilanden. De activiteiten worden in 3 blokken per schooljaar aangeboden. Om in te schrijven op de activiteiten worden inschrijfdagen georganiseerd. Het boekje met daarin de informatie wordt op school verspreid.
Contactpersoon op school is Kim de Vries.
Kim is te bereiken op nummer 06-14780014. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla Eefting, talentmakelaar voor de westelijke Binnenstad. Tel: 06-43584762 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ateliers Westerdok
De Kinderacademie van Ateliers Westerdok verzorgt creatieve cursussen en workshops voor kinderen en jongeren. Je wordt begeleid door een professionele kunstdocent.  
 
De Kunstclub is voor kinderen tussen 5 en 10 jaar. Bij de kunstclub ontwikkel je je kijkvermogen en wordt je fantasie gestimuleerd. Op speelse wijze ontdek je vorm, toon, structuur, textuur, perspectief en andere beeldaspecten. Je maakt levensgrote schilderwerken, collages, totempalen, gips- en kleiwerkstukken of monotypes. Tijdens de lessen bekijk je het werk van kunstenaars, waardoor je veel ideeën krijgt. Voor de Kunstclub op maandagmiddag en woensdagmiddag is er een ophaalservice vanaf de Theo Thijssenschool (Anjeliersstraat). 
 
De Tekenclub is op vrijdagmiddag voor 8, 9 en 10 jarigen. Hier teken je vooral, maar af en toe ga je ook schilderen. 
In vakanties zijn er speciale Vakantiekunstweken. Meer informatie: http://www.atelierswesterdok.nl/content/kinderakademie


.