Naschoolse Activiteiten
 
Movendi
Movendi heeft naschoolse dans- en sportlessen voor kinderen in gymzalen van scholen en Het Marnixbad: breakdance streetdance, ballet, theaterdance, circus, tennis, aikido en zaalvoetbal. Kinderen van alle scholen kunnen op elke lokatie meedoen. Nadere informatie en het actuele rooster vindt u op www.movendi.nl

Sciandri
SCIANDRI sportmanagement organiseert onder andere het sportbuurtwerk programma. Dat houdt in dat we voor verschillende doelgroepen het hele jaar door sportactiviteiten organiseren. Een mooi voorbeeld daarvan is Club SCIANDRI (onderbouw) en de Sportbuurtclub (bovenbouw) op de Theo Thijssenschool. Deze naschoolse activiteiten verzorgen we elke maandag waarbij de kinderen op een leuke en speelse manier met diverse sporten en spelletjes in aanraking komen. Denk daarbij aan voetbal, hockey, tennis, badminton enzovoorts. Meer info vindt u op de website, www.sciandri.com.

DOCK
Elk kind heeft een talent maar niet ieder kind weet waarin! Daarom biedt DOCK in stadsdeel Centrum tal van leuke, inspirerende en leerzame naschoolse activiteiten op het gebied van Kunst & Cultuur, Natuur & Techniek, Communicatie & Media,  Sport & Gezondheid en Beroepsoriëntatie & Burgerschap.

Omdat wij het belangrijk vinden dat alle kinderen mee kunnen doen worden de activiteiten dicht bij school (soms op school) aangeboden en zijn de kosten inkomensafhankelijk. Vanaf € 15 met een stadspas t/m € 85 in het hoogste tariefgroep, voor ongeveer 15 lessen.
Twee keer per jaar (september en februari) ontvangen ouders via de school een informatiebrochure.
Kijk voor het gehele programma op https://naschoolseactiviteiten.amsterdam en selecteer de school van uw keuze.
Via deze site kunt u uw kind online inschrijven en met IDEAL betalen voor een van de cursussen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wanda Broers, talentmakelaar voor de Westelijke Binnenstad. Tel: 06 2232 9474 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 
Ateliers Westerdok
De Kinderacademie van Ateliers Westerdok verzorgt creatieve cursussen en workshops voor kinderen en jongeren. Je wordt begeleid door een professionele kunstdocent.  
 
De Kunstclub is voor kinderen tussen 5 en 10 jaar. Bij de kunstclub ontwikkel je je kijkvermogen en wordt je fantasie gestimuleerd. Op speelse wijze ontdek je vorm, toon, structuur, textuur, perspectief en andere beeldaspecten. Je maakt levensgrote schilderwerken, collages, totempalen, gips- en kleiwerkstukken of monotypes. Tijdens de lessen bekijk je het werk van kunstenaars, waardoor je veel ideeën krijgt. Voor de Kunstclub op maandagmiddag en woensdagmiddag is er een ophaalservice vanaf de Theo Thijssenschool (Anjeliersstraat). 
 
De Tekenclub is op vrijdagmiddag voor 8, 9 en 10 jarigen. Hier teken je vooral, maar af en toe ga je ook schilderen. 
In vakanties zijn er speciale Vakantiekunstweken. Meer informatie: http://www.atelierswesterdok.nl/content/kinderakademie


.